O meni

Zovem se Olivera Reiz, imam 38 godina. Rođena sam 1976. godine u Zrenjaninu, a u Beograd sam se preselila 1995. godine kad sam upisala fakultet. Posle završenih studija Biohemijskog inženjerstva i Biotehnologije na Tehnološkom fakultetu u Beogradu, započela sam karijeru u prodaji laboratorijske opreme a zatim u marketingu i radila na planiranju kataloga u kompanijama direktne prodaje – Oriflame, Avon i Amway (u Nemačkoj).

Nakon preseljenja u Nemačku 2010. godine brzo sam savladala nemački jezik i nakon samo godinu i po dana počela da radim kao prevodilac za izdavačku kuću u Minhenu, specijalizovanu za multimedijalne kurseve stranih jezika – Online Media World (Sprachenlernen24). Radila sam na svim nivoima kurseva srpskog jezika za Nemce, uključujući i poslovni srpski i srpsku gramatiku. Bila sam uključena i u izradu kursa nemačkog jezika za Srbe.

Nakon skoro deset godina iskustva u strateškom marketingu, planiranju kataloga, cena, prognozi prodaje, zainteresovala sam se za internet marketing. Upravo pohađam studije online marketinga i planiram da stečeno znanje uskoro iskoristim i u praksi. Želim da nađem posao, koji bi podržavao porodičnu zajednicu, tako da i dalje budem tu za moje najbliže – mog supruga i moju ćerku ali da istovremeno budem angažovana u oblasti koja me zanima – marketingu, komunikaciju, učenju jezika i prevođenju.

Kao „Affiliate“ partner firme „Sprachenlernen24“ i istovremeno i prvodilac, želim da podelim sa ljudima iz Srbije svoje dobro iskustvo u učenju nemačkog jezika i odlične kurseve za samostalno učenje „Sprachenlernen24“. Istovremeno želim da ponudim i svoje životno iskustvo onima koji žele da žive i rade u Nemačkoj i kroz svoj blog doprinesem njihovom bržem i jednostavnijem snalaženju u birokratskom lavirintu koji ih čeka, ukoliko žele da se nastane u Nemačkoj.

U planu je i blog na nemačkom jeziku sa temom dece i porodice.

Pored svih ovim „malih“ zadataka, imam i jedan „veliki“, u kojem sve moje menadžerske sposobnosti dolaze do izražaja – u februaru 2013.godine smo dobili ćerkicu, koja brzo raste i uz koju i mi mnogo učimo.